Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие публикуваха  дългоочакваните

...
Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие публикуваха  дългоочакваните
Коментари Харесай

Инвестират 2 млрд. лв. в Стара Загора, Перник и Кюстендил

Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване публикуваха  дълго чаканите проекти за териториално развиване на районите на Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Дългоочаквани освен тъй като става въпрос за вложение на 2 милиарда лева европейски средства, а и тъй като засягат орисите на десетки хиляди българи. Това съобщи министър-председателят Николай Денков преди постоянното съвещание на Министерския съвет.  

„ През идващите седмици тези териториални проекти ще бъдат разисквани и по районите и със обществените сътрудници, тъй че да могат да се чуят всички оферти. Където е належащо - да бъдат допълнени и да

бъдат изпратени до края на месец септември в Европейската комисия за разискване до края на годината

с очакване да бъдат признати след осъществяване на договаряния, тъй че да може да стартираме дейностите и да стартират вложенията “, заяви Денков.

Правителството ще прегледа план на разпореждане за възлагане на " България Хели Мед Сървиз " ЕАД да продължи да прави полети за обезпечаване на въздушен превоз с вертолети за потребностите на незабавната здравна помощ. Предстои кабинетът да дефинира вицепремиер за ръководител на Националния съвет за хората с увреждания. Ще бъде разисквано и даването на дерогация по отношение на ограничаващите ограничения с оглед дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР